VALPTRÄFFAR:

Vilja och Busvalpar som är födda augusti 2018, er valpträff flyttar vi fram till våren 2020. Det var så många som var bokade på annat. Ses senare istället.

 


 

5 maj 2019: Shastavalpar, Brisvalpar och Marabouvalpar alla runt 1 år träffades idag. Glada, livliga och nyfikna hundar som både fick visa upp sig för exteriör bedömning, träna på korvspår och hämta dummies. TACK till er som hjälpte till och till er alla som kom och visade upp era hundar. Så kul att få se hur de utvecklats under året.

valpträff2019

Soliga Krokant  och Soliga Kakao får en exterriör bedömning av Marianne Henriksson.

valpträff1.2019utställning3.2019

Soliga Kummin får sin bedömning.

utställning2.2019

 Dwezil och Shawnee hämtade dummies åt matte.

valpträff2.2019valpträff3.2019

Kavat av Friheten visade upp moment i lydnad. Underbar kontakt mellan matte Anette och Kavat. De är klara för att börja sin karriär på lydnadsplanen. Shasta-Shenoa och matte Annica visade upp agility, roligaste hindret var tunneln som hon rusade igenom. Anette och en äldre Tultgårdens Stjärntroll visade upp några moment i Rallylydnad. 

Kavat får belöning av matte Anette för fin kontakt.

Brisvalp,lagerqvist

Nedan är det Maraboukullen. Tv Pappa Sörbäcks Colourful Quatro och 3;e hund från vä mormor Solkatt och mamma Marabou. Övriga hundar är valpkullen.

Marabouvalpar2019

Briskullen. 3;e hund fr vä sitter mamma Bris.

Brisvalpar2019

Shastavalparna med  tv pappa Oxundas Unusual Unwyn, fyra döttrarna, mamma Shasta, morfar Sörbäcks Colourful Quatro och mormor Tultgårdens Troll-Luvan.

shastakull

Vid fikat var det många vid borden. Någon "herre" ville ha ett eget bord.

 valpträff4.2019

23 sept 2017: Jazzigavalpar 6 mån och Viljavalpar 9 mån gamla kom på träffen. 25 hundar tillsammans och allt fungerade utan något gruff. Mycket lek efter att valparna hade fått sin skriftliga exteriörbedömning av domaren Marianne, gått korvspår med instruktion av Lisa och tränat kontakt/apportering med mig. Rospigan Ebbie kom ända från Finland och Rospiggen Ebbe hade tagit sig hit från Norge och det tackar jag er extra för. Alla nio valpar från Viljakullen kom, bra jobbat av er. Både mamma Jazz och pappa Zappa kom också.

viljajazzvalp17

Mamma Jazz, sonen Zingo och dottern Zinia.

Jazz.huvudzingoZinia.1

Pappa Zappa med sonen Zickzack och dottern Zilja.

ZappazickzackZilja1

 

en annan dotter heter Zita som också var med på träffen.

zita

Mamma Vilja med hennes nio barn.

träff.vilja

Tv visade Rospiggen Ebus upp att han kan "Hi five" och Rospigan Ebina kunde ligga stilla medan matte lade två godis på varje framben och en godis på nosen tills matte sa "varsågod".

träffhi fiveträff.tass

Rospigan Ebbie tränas för att bli Räddningshund i Finland. Hon visade upp både personspår och  personsök på ett bra sätt. Trots att vi var så många människor/hundar och de hade rest hela natten klarade hon sin uppgift galant. Ska bli intressant att följa matte Satu och Ebbie på deras resa.

Att goldens är badglada hundar fick vi också erfara. Några valpar såg ut som små lortgrisar efter att ha lekt i vattenpölarna. Värst var nog Ebina som "bytte färg" efter en stunds lek.

träff.badträff.badlek

23 april 2017: Bris och Luvanvalpar som här är 6 månader gamla. Pappa Casey kom och visade upp sig. Solen sken på oss under de timmarna vi träffades. Tack till er som kom och visade era hundar.

Luvan.Briskull

Marianne försöker övertala Casper av Friheten att visa upp sig stående. Syster Cassy av Friheten och matte Camilla ser och lär.

Casper.Frihetencassy

Tv är det "Mini" Hjärter Trumf, den minsta valpen som vi fött upp, nu hade hon vuxit lika fint som sina syskon. Th är det syrran Hjärter Dam.

Hjärter.TrumfHjärterDam

Tv Marianne känner igenom Klöver Dam. Alltid lika intressant att få se hur avkommorna vuxit.

KlöverDamIMGP4568

Canarie av Friheten "Tia" som bor hos oss, vi visade några olika kontaktövningar.Tia

Tv Luvan tillsammans med sin dotter Klöver Dam.

 thumbnail_IMG_8795

Tänk att kunna ha många lösa goldens tillsammans utan ett enda gruff.

leklek2

träff8träff7


12 sept 2015: Valpträff för Kryss-Luvan-Chikavalpar födda våren 2015.

Idag blev vi ett stort gäng på Kullen. 23 hundar varav 13 var valpar mellan 4-7 månader. Valparna fick prova på apportering, kontaktövningar och hur de ska visas på utställning.

TACK TILL ER ALLA ATT NI KOM OCH VISADE VALPARNA. TACK OCKSÅ TILL LISA LANGE, MARIANNE OCH HÅKAN HENRIKSSON FÖR HJÄLPEN ATT GENOMFÖRA TRÄFFEN.

träff2015 

På vänstra bilden Krysskullen som är 7 månader. Till vä Pappa "Zappa" och längst till hö på bilden sitter mamma "Kryss". På hö bilden sitter till vä pappa "Storm" med sina och Luvans valpar som är 6 månader gamla. Mamma "Luvan" sitter till hö.

kryss2015Luvan/Storm2015

Chikas fyra valpar var yngst, bara 4 månader gamla. Kul hade de tillsammans. 

chikavalp2015chika2015

Inkallningen på "Kryssungarna" fungerade bra, full rulle.

inkallning1inkallning2

 

inkallning3

När träffen var klar och borden avdukade satt husse Håkan och "Casey" kvar och väntade tåligt på att pizzan skulle serveras.

pizza

Valpträff med Chika och Luvans valpar födda sommaren 2014.

Efter att vi delat upp oss kullvis tog Marianne (Zappas matte) hand om ena gruppen där valparna fick visa upp sig och träna inför utställningsringen. Jag tog hand om andra gruppen och valparna provade på att apportera dummies.

Därefter visade Pia och Tultgårdens Mio är Guld (Brolle) olika lydnadsmoment i Elitklass och hur hon tränat in dem. Duktiga Brolle som tävlar både lydnad, sök och även i spår. Härligt ekipage med otroligt samspel. De bor på Åland men tävlar även både i Finland och i Sverige. Nu bor även Spader Kung med familjen.
Brolle

Tultgårdens Troll-Luvan och Sörbäcks Colourful Quatros valpar födda aug-14

Från vä Ruter Ess, Hjärter Ess, Spader Ess, mamma "Luvan", Spader Kung och pappa "Zappa!.

Luvankull14 

Tultgårdens Chika av Friheten och Honey Eves Harlequins kull födda juni-14.

Från vä pappa "Storm", Sunnan, Bris, Tornado, Storm och Mistral av Friheten.

Chikakull-14

Lite trimningtips, lek för valparna och fikastund för oss avslutade vi em med.

träffmaj15

23 aug 2014. Fantastiskt att alla familjer kom och visade upp sina härliga hundar .

familjerna-14

Till vä Tultgårdens Marabou och Honeyeves Harlequins sju valpar födda jan-14. Till hö Yellows Marigold-Memory och Stanroph Say Hi to Rossmixs åtta valpar född dec-13

M-kull14smartkull14

Det syntes på valparna vilken kull de tillhörde. Vissa av syskonen var mycket lika. Till vä sitter mamma Marabou med sin dotter Soliga Malva. På den hö bilden systrarna Bjurner  med kullsyskonen Smarta Kalas, Smarta Krabat och Dalaflickan Smarta Kiara med sin matte.

Soligakullen-14valptr-14

Mamma Marabou fick vara visningshund då Lisa visade trimning.

valptr-14

Bäst som vanligt är när lekstunden kommer och valparna får leka med sina syskon.

valptr-14 

1-årsträff den 12 april 2014

På fm kom Smartkullen, två sena återbud gjorde att det bara blev fyra hundar. Alla var livliga och hade ett härligt temperament. Hundarna hade stor framåtanda och en vilja att göra något hela tiden.  Jag fick inte till så många bilder på fm.

Fr vä Smarta Killen, Smarta Kajan, Smarta Kingsley och Smarta Kaos. Enda tiken som kom "Kajan" har ett fint huvud. Kingsley visade upp flera trick som han kunde.

smartkullKajan

På em kom Kryss och Gissavalpar. Full rulle på de hundarna också. Flera tränade vanlig lydnad, rallylydnad, agility, personspår eller viltspår.

april-14

Tv Troll-Triss kunde flera trix, här visar han upp "pang".  Th syrran Troll-Trixa. Härliga hundar med mycket samarbetsvilja, fart och färg.

Troll.TrissTroll-Trixa-14

Bland Kryssvalparna hade flera hanar blivit kraftfulla, fått mycket färg och vackra huvuden. Det är så kul att få se hundarna när de vuxit upp. Några av valparna hade verkligen växt tilll sig.

Leken var nog bäst tyckte hundarna.

apri-14april-14

april-14

Mina hundar var så trötta efter träffarna. För dem blev det hela dagen lång. De kurade ihop sig och sov hela kvällen och natten.

Trötta


 

Valpträff 14 sept-2013 med Kryss och Gissavalpar födda 2013. 

Pappa "Storm" sitter stolt med sina fina valpar som föddes i april. En jämn kull som alla hade ett mycket trevligt temprament, fin benstomme och ett härligt uttryck.

Fr vä Mm Solero, Mm Twister, Mm Piggelin, Storm, Mm Magnum och Mm Calippo.

Krysskull.13

I Gissas kull var det bara tre valpar som föddes.

Från vä Troll-Trixa, Troll-Triss och Troll-Tassa

Gissakull-13 

En mycket typlik kull som redan hade fått en härlig mörk färg. 

Till vä visar Troll-Triss att han hade lärt sig vacker tass, spela död och kunde ha godis på nosen. Triss går redan spår och apporterar. Matte har framtidsplaner att han ska så småningom komma ut på tävlingsbanan.  Till hö visar lillmatte att Mm Magnum kan ligga plats och även flera andra småtrix.

trolltrisskryssträff1

Lek med syskonen är valparnas höjdpunkt. Mm Piggelin brottar ner brorsan. Att följa den som har godis i handen hade alla redan lärt sig.

träff-13träff-13

Mm Twister tar igen sig efter leken. På slutet fick även mina vuxna hundar vara med och leka.

Mm Twisterträff-13 

Valpträff 8 juni 2013 för " Smarta-kullen" födda jan 2013

Inte lätt att få alla 5-månadersvalpar att sitta stilla. Smarta-Kulan hoppade i luften och ville hämta bollen som rullade framför de. Lagom vilda och mycket trevliga valpar som hade anpassat sig bra med sina nya familjer. 

smartkullsmartkull

Lisa Lange och Mirelle Styrman hjälpte till igen med både trimning och träningstips.

valpträff

Valpträff på Kullen den 19 augusti för valparna födda 2012.

Nu har vi träffats för första gången, valparna som föddes i februari. Sex "Troll"valpar och Tre "Kolor" kom till träffen. Många hade meddelat förhinder så det blev bara hälften av alla valpar som kom till slut. Vädret var mulet första timmen men övrgick sen till strålande sol innan dagen var slut. Sofi Pihl från "Pilens Kennel" var med under dagen och gav alla råd för fortsatt träning. Kul var också att få se valparna apportera dummies. Alla hade intresset och hämtade.

Kryss och Risk till vä med sina tre valpar. Till hö sitter mamma Gissa med sina valpar.

Kryss.RiskkullTrollkull2012

TrollLycka gillade både att apportera och kunde också vacker tass med lillhusse.

valpträff2012TrollLycka

Lekstunden gillades bäst av hundarna och vi trivdes med fikastunden mellan passen.

valpträff2012valpträff2012

Valpträff i samband med Goldenklubbens utställning i Fjällnora den 19 maj.

Några var och tittade men kul att ni kom och pratade och visade era hundar. Tuffa Tuffi hade tre avkommor. Det var 11 Tultgårdare på plats på utställningen. Bäst gick det för Kompis Lisa och Kompis Lilja som placerade sig som 4:a och 5:a i valpklass II. Alla hundarna fick bra kritik i sina bedömningar. ade tre avkommor och Kryss hade två avkommor där. Lite olika blandning i åldrar. Jag ställde bara ut Storm som placerade sig som 4:a.

Nedan sitter systrarna Kompis Lilja och Kompis Lisa med sina rosetter.

lilja.Lisa

Tuffibarnen Freja av Friheten, Chess av Friheten mamma Tuffi och Chika av Friheten.

Tuffibarn.fjällnora

Kryssungarna mm Japp och mm Marabou med mamma i mitten

kryssbarn.fjällnora

Här är alla deltagarna som kom, fint väder fick vi också.

fjällnora.maj-12

Storm var trött när vi kom hem och tyckte det var jobbigt att sitta fint och visa rosetten.

Fjällnora2012

 

Valpträff på Fjällnora den 30 dec för Choklad och Kompisvalpar födda 2011.

Vi blev ett gäng till slut trots att några blivit sjuka. Vi delade in oss i två grupper, den ena tränade apportering medan den andra gruppen gick ett kort klövspår. Alla hundarna kom fram till sin klöv och alla hundar apporterade också små dummies. Kul att se arbetsglädjen.

Kompis Lotus visar stolt upp sin klöv som han hittade vid spårets slut.

kompis lotus 

Både mm Nougat och Kompis Lita hade koll på sina apporter de skulle hämta in.

mm nougatKompis Lita

Zingo med stor apporteringlust och fart. mmMarabou var duktig och spårade snabbt fram till sin klöv. Det var hennes 3:e spår, så hundarna fattar snabbt bara man tränar. Hon var mycket spårnoga och förstod direkt vad hon skulle göra trots att hon bara tränat spår några gånger.

zingomarabou

mm Chrispit hämtade sina apporter snabbt. Den obligatoriska lekstunden var nog roligast för hundarna. Alla lekte med varandra på ett bra sätt.

mm chrispitlekstund

När hundarna lekte passade vi på att grilla korv o fika. Till höger är en samlingsbild på de hundar som var med.

korvgrillningvalpträff.dec11

Kompis Amber visade tricket med att sitta still med godis på nosen tills kommando ges att fånga den. Storm hade koll på mattes ryggsäck.

kompis amberstorm

 

Valpträff den 1 okt 2011 på Kullen!

Två kullar, 16 veckor gamla kom under dagen och hälsade på. Det var otroligt kul att alla valparna sprang ut, greppade dummisen, vände upp mot sina förare och alla bar också apporten in till matte/husse. Glada, trevliga valpar som hade god kontakt med sin förare är alltid härligt att få se. Instruktör Mirelle tränade kontaktövningar och gav råd till matte/husse om hur just de kunde träna sin valp. Fler bilder kommer då valpägarna hade med sig kameran och lovade maila bilder till mig. Jag vidarebefodrar sen de till er resp kull.

Här är Kryss till vänster med sina "choklad" valpar. 

Krysskull2011

Tess i mitten med sina "kompis" valpar.

kompiskull2011

Kryssungarna under lekstunden.

kryssbarn-11

 Kompis Lisa hade fin kontakt med sin matte.

kompis lisa

Kompis Lilja hade full koll på vad som hände runt om hela tiden.

kompis lilja

Mirelle Styrman som hade sin lydige 6-åriga Tuffisonen Tultgårdens Disco av Friheten med sig och visade hur olika moment kan tränas.

mirelle

Fikabordet var välbesökt av både två och fyrbenta.

fikabord

Mac som är morfar till Kryssbarnen hade fullt upp med att vakta dummisarna så inga valpar skulle komma på iden att ta någon. Han bar alla sex dummisar samtidigt. Han var hos oss då nya husse/matte var på semester.

mac


 

Den 16 april 2011 hade Pilens och Tultgårdens kennel  valpträff tillsammans för hundar som var födda 2009 och 2010. 

Golden Nytt tidningen har tagit emot ett reportage och bilder till nästa nummer. Bara att vänta  till vecka 22 då nummer två ska  ges ut.

Hundarna var indelade i sju olika grupper (kullvis) och vi hade sju olika stationer. Fantasktiska kompisar som ställde upp och tog hand om stationerna. Hundarna fick prova på de olika grenarna. Lisa hade hand om trimningen, Tina tränade apportering och alla hundar fick hämta några dummies, Monika skrev en bedömning på hundarnas exteriör och visade hur en utställning går till. Kjell var agility instruktör, Anette och Anna Lena gav tips och visade hur man kan träna sin hund i lydnad, Mona visade rallylydnad hon hade satt upp ca 20 skyltar där det stod vilka moment som skulle utföras och jag pratade om spårträning.

 Sofie gick runt och tog bilder på deltagarna. När alla hade varit på fyra stationer tog vi en fikapaus och därefter var det tre stationer kvar att träna på.

Så här såg agilitybanan ut där hundarna fick träna hopp, slalom och olika tunnlar. Kjell och Tultgårdens Flickan med Karisma "Karma" visade att hon varit ute på tävlingsbanan många gånger förrut. Full rulle och med stor glädje tog hon alla hinder gallant.

 agility

Susanne och Chika tränar slalom för första gången. Kjell instruerar.

chika

Alla hundarna tyckte det var kul att hoppa hinder.

agility2

Monika skriver en bedömning på Freja av Friheten och matte Monika försöker ställa upp Freja enligt konstens relger.

Freja.-11

Apporteringen skötte Tina om, det var inte alla hundar som hämtade apporten in till matte. Veronica försöker övertala Folke att hålla apporten.

valpträff-11

Lisa som visade vardagsklippning, det är bra att trimma hundarna inför sommaren. Runt halsen är det mycket päls som tar lång tid att torka när de badat. Håller man hunden trimmad slipper man eksem som lätt kommer av att hunden är fuktig under längre tid.

trimning-11

Här får Tultgårdens Trolltrassels matte hjälp med hur man lär in apportbocken, den finns med i lydnadsklasserna.

Trolltrassel

Golden är verkligen en familjehund. Passar till de flesta aktiviteter. Här är hela familjen samlad.

familjehunden

Tuffivalpkull 1 år. Chika av Friheten, mamma Tuffi, Chess av Friheten och Chans av Friheten.

Tuffivalpar

Tuffivalpar som är 2 år gamla. Fritte av Friheten, Folke av Friheten, Frasse av Friheten och Freja av Friheten.

Tuffivalpar2år

Vilda och Macvalpar 1 år.

Vildavalpar

Jojovalpar som är 2 år. Vissla är Guld, Våga är Guld och Vittra är Guld.

Jojovalpar

Tessvalpar 1 år. Kompis Risk, Kompis Rosie, Kompis Ross och Kompis Rufus.

Tesvalpar2010

Kaffet och den grillade korven smakade riktigt gott. Solen sken på oss under hela dagen.

fikapaus

Här är lite bilder från några av valpträffarna.

På bilden är det blandat valpar från årets tre kullar 2010. 

Valpträff2010

Blandat från Kompis och Frihetenkullen som är på valputställning.

Tuffi_Tesskull10

 

Tuffikullen som föddes 2009

Freja, Frasse, Fin och Folke av Friheten.

Jälla-Tuffikullen09

Kompiskullen född 08

Kompiskull08

 Jojokull fr vä Mix av Guld, Milli av Guld, M av Guld och M av Guld

Jojokull08

Solkullen född 2007

Solkullen08

Här är fler kullar samlade till en träff.

Valpträff.flera kullar

Tuffikull född 2006

Tuffikull06

Visslankull 2006

Visslankull06