Under årens lopp har jag haft kurser i lydnad för både valpar och för vuxna hundar, apporteringskurser och även viltspårkurser. På senare år har den verksamhet legat nere pga tidsbrist.

Vår träningsgrupp vår 2013.

  27 maj  Avslutning på vår träningsgrupp i Edsbro. Hundarna har gått mycket framåt och fram för allt blivit mycket mer stabila i många moment. Vi har träffats 7 måndagar ca 1-2 tim. Sista träffen avslutade vi vid badet där vattenapportering var kul för de flesta. Lek och bad gillade alla 10 hundarna.

hundbad

Många har hund i Edsbro och önskan kom upp att vi skulle börja träna tillsammans, ingen direkt kurs utan att vi skulle hjälpas åt. Snabbt blev vi 12 mattar som ville träffas.

Tog några bilder, det är olika storlekar och raser på deltagarna.

träningträning

Planerade kurser 2014

Min kompis Sofi Pihl som bor utanför Rimbo kommer att ha kontakt och apporteringskurser i vår, även för dig som aldrig hållt på med apportering. Den första kontaktkursen startar den 5 februari och den andra kontaktkursen den 25 mars.

Apportering för nybörjare startar den 10 maj och apportering/dirigering startar den 13 maj.

Sofi är en mycket duktig pedagog och hundmänniska som hjälper dig att komma vidare med din träning.

Titta in på hennes hemsida:  www.gullungepilen.se och läs mer om kurserna.

Viltspårkursen sept 2011 är nu avklarad och deltagarna har jobbat på bra. Nu ska de träna på innan det blir dax att anmäla till anlagsklassen. Vi hoppas att alla tre hundarna kommer till start under hösten.

Här är deltagarna som varit med. Fr vä Tultgårdens Berstroll, Tultgårdens Chika av Friheten och en retriever/blandras. På den hö bilden är det "lillhusse Nisse" som visar Bergstroll hur en älgklöv ser ut och luktar.

spårkurs2011spårkurs

 

                                


 

Här några av kursdeltagarna under åren.

Valpkurs 2010

valpkurs2010

Lydnadskurs 2009

hundkurs09

Apporteringskurs 2007

apporteringskurs07

Valpkurs 2007

valpkurs07

Lydnadskurs 2007

lydnadskurs07

Valpkurs 2006

valpkurs06