2024

30 jan: Vanlig dag för hundarna hemma. Promenad i koppel, ibland tillsammans med andra hundar. Träning inne/ute med moment som delas upp i mindre delar, tex avlämningar i handen, fjärrövningar, kontaktövningar, backa, vittringspinne o andra moment som inte behöver stort utrymme. Springa fritt och jaga varandra nere på åkrarna och träna på att vara själva ute o roa sig. Åker också iväg  till ridhus eller annan plats och tränar.  

promenad2

 

22 jan: Idag fick både Joy, Zolo och Tass följa med o träna i ett ridhus i Finsta. Tass första träning m andra nya hundar men fixade det rätt ok. Skällde på de andra hundarna innan hon förstod att det var träning vi skulle göra. Joy var som vanligt lugn o Zolo gick bättre än sist. Att vänta tyst o lugn i bilen är också en sorts träning som ingår.

Träning

8 jan: Nu är vi några stycken som kommit igång med träningen och hyr ridhus i vårt vackra vinterland. Jag tränade Zolo och matte Annmarie Tultgårdens Matrix Af Roslagen som är en son till "Eld".

Träning1

 2023

12 dec. Ögonlyst Lyx och Zolo på Anicura Norrtälje inför en planerad parning vid nästa löp som planeras jan/febr -24.

Zolo

21 okt: Kennelträff utanför Uppsala. 21 hundar i olika åldrar kom till träffen. Några enkla övningar och prova på apportering, efteråt lek och fika!

Kennelträff2023

7 sept:   Besök på Anicura hos veterinärspecialist. Joy och Eld ögonlysta ua idag. Inga ärftliga sjukdomar!

ögon

3 aug: Vi har en apporteringsgrupp som träffas och hjälper varandra.

Från vä Dotter av Friheten, Indragårdens Zolo, Joy fr Kullen, Eld, Esabro Nova, Rimma av Vittra och Ask Af Roslagen. Bra jobbat alla!

Träning2

31 maj: Tultgårdens Pralin av Sol precis fyllt 1 år är armbågs och höfledsröntgad med bästa resultat. HD A-A och ED ua.

28 mars: I Esabro kullen född nov 2021 har nytt resultat inkommit.

3 hundar ha A-A, en hund B-B och en B-C. Alla fria fram.

26 febr: På årsmötet idag fick två Tultgårdare utmärkelsen "Årets lydnadshund" Canarie av Friheten och Dimmur av Friheten. Lika poäng efter att tävlingsresultaten för 2022 räknats ihop.

Tia2022